Благодійний ярмарок та екскурсія до Києва: на Тернопільщині відзначали річницю Хрещення Київської Русі (фото)

01

28 липня Тернопільщина разом із усім православним світом вшановувала пам'ять рівноапостольного святого Володимира - великого князя Київської Русі, який прийняв християнство, а з часом охрестив свою державу.

Цього дня у Козовій на центральній площі, завдяки зусиллям парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці села Щепанів, провели благодійний ярмарок. Під час урочистого відзначення Хрещення Русі-України молились, прославляли Бога в піснях і танцях та частувалися смаколиками.

- Щастя, що карантинна реальність відходить в історію і знову з’являються чудові нагоди зібратись молодою християнською спільнотою, приділяти час Богу - бути з Ним, радіти Ним, славити Його. За декілька годин встигли наповнитись духовною силою та енергією на молебені до Богородиці, а також збагатитись культурно під час творчих виступів молоді зі всієї Козівщини, - розповідають у парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці села Щепанів.

У цей світлий день отці разом із прихожанами Собору Преображення Господнього провели паломницько-екскурсійну подорож до Києва, де помолилися у золотоверхому Михайлівському соборі, пройшли хресним ходом на Володимирську гірку, молебним співом вшанували рівноапостольного князя і просвітителя Руси-України, пом'янули Сашка Капіноса та всіх Героїв Небесної сотні, погуляли по скляному мосту та отримали безліч хороших вражень. Про це розповів настоятель собору  Володимир Буграк.

Нагадаємо, вчора 28 липня, на набережній Тернопільського ставу біля пам’ятного Хреста відбулось урочисте святкування 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі. Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео