Віра Олександрович

Близько 700 тисяч гривень на Тернопільщині витратили на утилізацію львівського сміття

unnamed (44)

Громади Тернопільщини на утилізацію «нелегального» сміття зі Львова уже витратили близько 700 тисяч гривень. І приймати відходи від сусідів законно охочих наразі нема.

Проблему львівського сміття на сесії обласної ради 5 липня депутати загострили із власної ініціативи. Зокрема, свободівець Олег Сиротюк помітив, що у порядку денному 5-го засідання вже немає пункту про звернення міського голови Львова Андрія Садового (у переліку 4-го засідання це питання було, але його розглянути не встигли – прим.).

unnamed (43)
unnamed (43)

  • Оскільки тепер через неспроможність міської ради сміттям Львова займається голова обласної держадміністрації Синютка, у нас виникає запитання: чи не сприятиме це утилізації відходів на Тернопіллі? – поцікавився депутат. – Питання десь щезло? Чому його нема у цьому порядку денному?

Відповідати довелося голові Тернопільської ОДА і одночасно депутату обласної ради Степанові Барні. За його словами, міський голова Львова Андрій Садовий звертався до керівництва Тернопільської області із проханням прийняти на теренах області львівське сміття - тричі. Але усі місцеві ради, яким передавали таке побажання, категорично відмовлялися від такої співпраці із сусідами.

  • Ми готові розглянути питання щодо складування львівського сміття на теренах Тернопільщини, якщо пан Садовий вивезе ті відходи, які уже потрапили до нас нелегально, - пояснює Степан Барна. – Нагадаю, уже зафіксовано 15 таких фактів. Щодо кожного відкрите кримінальне провадження. Громади краю уже витратили 700 тисяч гривень на утилізацію чужого сміття.

Він також нагадав, що наша область сама має чималі негаразди зі сміттям. Адже більшість звалищ – непаспортизовані. Проте є і показове приватне підприємство у Плебанівці, яке сортує і утилізує відходи на власному полігоні. Втім, це не вирішує навіть проблеми Тернополя. Адже керівництво міста і фірма «Кадруб» не знайшли спільної мови.

Нагадаємо, Тернопільська міська рада нещодавно вирішила, що розглядатиме питання про утилізацію львівських відходів лише тоді, коли сам Андрій Садовий або хтось із його заступників особисто прибуде до Тернополя і проситиме про допомогу.

До того ж, на сесії звернулися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Президента щодо неприпустимості ухвалення запропонованого проекту Трудового кодексу України (33 «за»), а також про захист інституції сім'ї в Україні. Під кінець засідання депутати швидко прийняли ряд рішень про міжбюджетний трансферт. Про наступне пленарне засідання п'ятої сесії усіх пообіцяли повідомити згодом.

Читайте про роботу обласних депутатів докладно – ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео