Орест Сарматський

Через низьку закупівельну ціну на яблука садівники можуть відмовитися збирати врожай  (Агро-новини)

2001 (Copy)

Через низьку закупівельну ціну на яблука – 1 грн за кг – садівники можуть відмовитися збирати врожай. Про це заявив голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка, який звернувся до основних виробників яблучного концентрату в Україні переглянути цінову політику на технічне яблуко.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації.

Нагадаємо, що яблука, горіхи, заморожені ягоди, броколі та огірки мають найвищий експортний потенціал.

В повідомленні ідеться, що, враховуючи обмеженість ринків збуту яблук для переробки, воно майже повністю реалізується підприємствам-виробникам яблучного концентрату.

Зміна собівартості яблука (вартість паливно-мастильних матеріалів, ЗЗР, підвищення рівня мінімальної заробітної плати працівників, зміна оподаткування тощо), яка сьогодні складає близько 4 грн без ПДВ, ставить перед промисловими виробниками яблука питання доцільності його збору та реалізації.

– За даними господарств-членів Асоціації, закупівельна ціна на технічне яблуко в Україні сьогодні озвучується на рівні 1 грн/кг без ПДВ. Відповідно до бухгалтерського обліку в садівничих господарствах, собівартість 1 кг яблука складає щонайменше 4 грн без ПДВ. За таких умов збір та реалізація технічного яблука стає для фермера збитковою, – зазначає голова Дмитро Крошка.

Жінки-аграрії можуть скористатися $30-ма млн допомоги Канади

Канада започатковує новий проект допомоги Україні на $30 млн, одним з пріоритетів якого є розвиток жіночого підприємництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, що Україна зацікавилася канадською практикою страхування аграріїв.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

В повідомленні ідеться, що Канада започатковує новий проект допомоги Україні на загальну суму $30 млн, які будуть спрямовані на розвиток підприємців та підприємництва в Україні. Один з пріоритетів – розвиток жіночого підприємництва.

За даними міністерства, Канада наразі реалізовує 11 проектів міжнародної технічної допомоги Україні, загальний бюджет яких становить 137,5 млн канадських доларів (116,8 млн доларів).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео