Тамара Коблик

Через обстріли Хмельниччини є зміни в русі поїздів до Тернополя

Потяг «Тернопіль-Київ» спізнюється вже на 6 годин

поїзд04

Укрзалізниця і Хмельницька обласна військова адміністрація запустили шатли та автобуси у пункти призначення, куди запізнюються потяги через нічну повітряну атаку ворога. Про це повідомили у телеграм-каналі Укрзалізниці.

Жодне сполучення не закривається: для всіх пасажирів Укрзалізниця разом із Хмельницькою військовою адміністрацією розробила рішення, як дістатися пунктів призначення. Вже запущено додаткові поїзди-шатли та автобуси для підвозу, - наголосили в Укрзалізниці.

Якщо пасажири прямують з Києва в напрямку Тернополя та Львова, то необхідно зробити пересадку на шатл Красне-Тернопіль-Чорний острів. Між Чорним островом та Хмельницьким слід очікувати з 10:00 на безкоштовні автобусні шатли від вокзалу до вокзалу.

Якщо пасажири прямують з Вінниці, Жмеринки до Львова, Ужгорода, Перемишля, їм доступні шатли до Козятина з пересадкою на будь-які рейси західного напрямку, які зараз прямують об'їзним шляхом саме через Козятин.

Якщо пасажири прямують з Хмельницького до Львова, Ужгорода, Перемишля, їм слід очікувати пересадки на автобус від вокзала до станції Чорний острів, звідки кожні 2 години прямуватиме шатл до станції Красне.

Для пасажирів з Києва до Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Перемишля або у протилежному напрямку зміниться час у дорозі.

В Укрзалізниці проінформували, що повернення невикористаних квитків зі 100% компенсацією можливе в будь-якій українській касі у претензійному порядку. Всі шатли є безкоштовними, як і посадка до альтернативних поїздів того ж напрямку, що вказаний у квитку, в разі спізнення або неможливості прибути на свій рейс.

У разі додаткових питань щодо організації посадки та пересадок можна звернутися до вокзальних чергових та стюардів, які першими знатимуть інформацію та керуватимуть процесом на місцях. На всіх вокзалах працюють пункти підзарядки смартфонів та відкрито всі зали очікування.

Читайте також: Вибухи на Хмельниччині: є влучання по критичній інфраструктурі, поранені, обмежено рух поїздів (фото)

Інформацію щодо затримок поїздів, які слідують зміненим маршрутом, можна відслідковувати за посиланням.

Прогнозований час затримки:

  • поїздів №119 Запоріжжя-Львів та №85 Запоріжжя-Львів - 5 годин;
  • поїзда №139 Київ-Кам’янець-Подільський - 8 годин 40 хвилин;
  • поїзда №38/36 Ужгород- Перемишль-Одеса - 12 годин;
  • поїзд №770 Тернопіль-Київ затримується на 6 годин; 
  • поїзд №716 Перемишль-Київ - на 7 годин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео