Олена Чепіль

Чи відбудеться сесія Тернопільської облради: що відомо (оновлюється)

Сесія облради була запланована на 10:00 22 серпня. Однак розпочалася аж після 13.00

Сесія Тернопільської обласної ради запланована на 22 серпня o 10.00 вчасно не почалася. Голова облради Михайло Головко розпочав сесію, швидко провів реєстрацію й оголосив про перенесення через відсутність депутатів, хоча народні обранці продовжували сходитися у залу. Це викликало нерозуміння й обурення у депутатів, які прийшли. Їх кількість достатня для роботи сесії - це 34 депутати. В повному складі не прийшла на сесію фракція ВО «Свобода». 

Депутати продовжували перебувати у сесійній залі й обговорювали подальші дії, адже з такою поведінкою голови не погоджуються. Нагадаємо, на сесії мали розглядати заборону ходи мп на території Тернопільської області.

Станом на 11:15 депутати вирішили делегувати по представнику від кожної фракції, які підуть до голови обласної ради, щоб закликати його скасувати перенесення і таки провести засідання сесії. Зараз представники фракцій спілкуються з головою облради, пресу на зустріч не впустили. 

Після зустрічі з представниками фракцій голова облради Михайло Головко пообіцяв видати розпорядження, що о 13:00 сесійне засідання таки відбудеться.

Врешті о 13.00 Михайло Головко не прийшов до сесійної зали. Повідомили, що він вирушив у відрядження на два дні 22-23 серпня у Кременець з метою налагодження співпраці. Всі повноваження доручив першому заступнику Володимиру Болєщуку. Наразі сесія облради триває. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео