Віра Олександрович

Чому депутати вимагали гроші для тернопільських медиків? (відео, фото)

Про додаткову державну субвенцію для закладів охорони здоров’я Тернополя йшлося в одному зі звернень, ухвалених на сесії міської ради 24 лютого.

Втім, цим депутати не обмежилися, а заступилися за всіх тернопільських бюджетників, а також за тих, хто блокує торгівлю між Україною і так званими «ДНР» і «ЛНР».

unnamed (6)
unnamed (6)

-Сьогодні медицина Тернополя суттєво недофінансована, - каже міський голова Сергій Надал. - Якщо брати кількість ліжкомісць, рекомендовану Міністерством охорони здоров’я для населених пунктів, то у Тернополі їх навіть менше. Тобто, ми провели максимально можливі заходи із оптимізації та інше, але навіть це не дає можливості повноцінно фінансувати медицину.

Виникли проблеми в галузі охорони здоров’я і через підняття мінімальної зарплати, вважає депутат Андрій Грицишин.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Cl279KsSWl0&feature=youtu.be[/embed]

Звернув він увагу при прийнятті цього звернення і на несправедливу оплату праці усіх бюджетників.

-Задля забезпечення справедливої та гідної зарплати Тернопільська міська рада звертається до Прем’єр-міністра та інших керівників держави із проханням: внести зміни до додатку 2 Постанови Кабінету Міністрів України щодо встановлення вищих тарифних розрядів єдиної тарифної світки розрядів і коефіцієнтів із оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, - додає депутат.  

unnamed (5)
unnamed (5)

«За» таке звернення проголосували 38 депутатів. Наступну пропозицію цього ж депутата сприйняли не так радо і одностайно. Звернення до керівництва держави про визнання тимчасової окупації Російською Федерацією території України. Було лише 33 «за».

[embed]https://youtu.be/oXr3oKsb8g8[/embed]

Зривати плани Путіна щодо вічної війни проти України подобалося не усім депутатам. У залі відбулася дискусія. Ініціатору, зокрема, довелося переконувати секретаря ради Віктора Шумаду.

[embed]https://youtu.be/v3Z5yKT9_LY[/embed]

Про найцікавіше, що сталося на тій сесії, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео