Ростислав Фук

Ціни на цибулю сягнули рекордних показників

У порівнянні з минулим роком відпускні ціни зросли в середньому в 4 рази

Цього тижня відпускні ціни на цибулю в Україні встановили черговий рекорд, подолавши рубіж 30 грн/кг ($0,82/кг). Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише kurkul.com.

При цьому не залишається сумнівів, що підвищення в даному сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки на цю продукцію зберігається ажіотажний попит, а запаси цибулі у багатьох українських господарствах вже практично вичерпані? – йдеться в повідомленні.

Станом на 3 лютого відпускні ціни на цибулю вже зросли до 30-35 грн/кг ($0,82-0,96/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому цінник 35 грн/кг ($0,96/кг) є рекордним за всю історію незалежності України й у порівнянні з минулим роком відпускні ціни в даному сегменті зросли в середньому в 4 рази.

Серед причин аналітики також називають постійні перебої з електроенергією, через які стала непридатною значна частина цибулі в сховищах.

Саме тому сьогодні учасники ринку вже говорять про дефіцит пропозиції даної продукції на українському ринку. При цьому розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, оскільки більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки, — додали аналітики.

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео