Тамара Коблик

Цього року на Тернопільщині скасували Міжнародний фестиваль «Дзвони Лемківщини»

Організатори впевнені, що 23-й Міжнародний Фестиваль «Дзвони Лемківщини» у 2023 році буде проведений, одразу після перемоги України

Традиційно у перші суботу - неділю серпня велика лемківська родина, краяни, котрі шанують лемківську культуру, поспішають до Монастириськ на Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». Але цьогоріч свято не відбудеться. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович.

Це - Велике дійство, Велике свято, найбільший етнофестиваль. Тисячі людей чекали цього дня. Вже на початку 2022 року радилися, як провести фестиваль, що буде родзинкою, що змінити. І тут війна… Страшна, безжальна, підступна. Агресор – віроломні рашисти – поставили собі за мету знищити українську націю, нашу культуру. Гине найкращий цвіт України! - йдеться у повідомленні. - Лемки разом з усім українським народом відстоюють нашу свободу і незалежність. Кращі сини і дочки лемківських Бескидів мужньо і віддано боронять рідну Україну. У ці трагічні для нас дні ми прийняли рішення не проводити цьогоріч нашу лемківську Ватру.

Організатори впевнені, що 23-й Міжнародний Фестиваль «Дзвони Лемківщини» у 2023 році буде проведений.

І обниманя будут, і мили бесіди подле ватрыска, і слезы радости од стрічы з нашима героями-вояками, што здобудут для нашой стражненой  зболеной Украіни таку тяжку, таку вимолену, таку чекану звытягу! Трымай ся, не дай ся, моль ся, гордий нескорений народе! Вкупі, воєдино - до перемоги! - пише Олександр Венгринович.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео