Віра Олександрович

Ділкам, які виготовляли амфетамін у Тернополі, загрожують до 10 років в’язниці (фото)

Співробітники Служби Безпеки України (СБУ) викрили у Тернополі дві підпільні лабораторії з виготовлення амфетаміну. 

Про це сьогодні, 14 лютого, повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області. Покарання за подібні злочини в Україні – доволі суворе, підкреслили правоохоронці. 

Лабораторію облаштували просто у ванній

- Зловмисники займалися виготовленням і збутом психотропної речовини, відомої як «амфетамін», - повідомили правоохоронці. - Оперативники встановили: ділки щомісяця реалізовували майже 0,5 кг психотропних речовин. Вартість проданого за цінами «чорного» ринку перевищує 200 тис. грн.

За даними слідства, кілька жителів обласного центру облаштували у власних помешканнях дві підпільних нарколабораторії, де й синтезували амфетамін. Готову продукцію збували дрібними партіями серед наркозалежних осіб.

Для виготовлення психотропів використовували підручні матеріали               

У ході обшуків, проведених за адресами мешкання зловмисників, правоохоронці в цих орендованих квартирах виявили і вилучили:
- готовий до реалізації амфетамін;
- прекурсори, що використовуються для синтезу психотропних речовин;
- лабораторне обладнання;
- реагенти, необхідні для виготовлення стимуляторів.

Частина амфетаміну вже була розфасована у пакетики

Наразі двом наркоторговцям повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Такі дії в Україні караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. В обласній прокуратурі підтвердили: для зловмисників вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 198 тис. грн кожному.

Правоохоронці вилучили лабораторне обладнання і реагенти

- Вилучені предмети і речовини направлено на експертизу. Триває слідство, - додають в УСБУ. – Це необхідно для виявлення і притягнення до відповідальності всіх причетних до діяльності угруповання.

До речі, заходи з викриття і припинення протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ у Тернопільській області у взаємодії зі слідчими поліції за процесуального керівництва працівників Тернопільської обласної прокуратури.

Двом наркоторговцям уже повідомили про підозру у вчиненні злочину

В орендованих зловмисниками квартирах знайшли чимало доказів

Фото надані Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео