Попри ідеальний етап Дмитро Підручний в естафеті лише восьмий

98387f70e783674b5bef21bcccc7230d5de7625b9d02d

Четвертий біатлонний день п'ятого етапу Кубка світу відзначився лише чоловічою естафетою. Україну під 11-м номером представили: Артем Тищенко, Артем Прима, Антон Дудченко та Дмитро Підручний.

«Лежку» Артем Тищенко закрив чисто, вийшовши шостим +8,1 с. «Стійку» відпрацював теж з нуля.

Естафетну паличку Артем Прима отримав 13-м +43,8 с. Перший для себе вогневий рубіж біатлоніст закрив з восьми пострілів, вийшовши на коло лише 15-м +1:16,6 хв. Останню стрільбу відпрацював чисто.

Антон Дудченко вийшов на свій етап сьомим +1:49,1 хв. «Лежку» спортсмен закрив з шести. «Стійку» відпрацював знову з шести.

На трасу Дмитро Підручний вийшов восьмим +3:19,1 хв. Перший вогневий рубіж тернополянин закрив з шести патронів. «Стійку» відпрацював чисто.

Фінішував Дмитро Підручний восьмим +3:42,6 хв.

Нагадаю, у спринті Дмитро Підручний втратив «срібло». Спортсмен вийшов зі стрільбища другим, а фінішував лише 10-м.

Свій провал спортсмен прокоментував так:

- Вітру сьогодні не було, а от підхід до вогневого рубежу тут специфічний. Пристосуватися до нього складно. Здається, ніби стрільбище за спуском, але розумієш, що не такий вже і спуск, тож треба працювати. Думаю, саме через такий підхід багато спортсменів «посипалося». Стійку було важко стріляти. Четвертий постріл наче закрився габаритом. Я навіть позначив його як промах. Але коли перевів на наступну мішень, то побачив, що він закрився. Певною мірою мені пощастило.

Фізичний стан у мене зараз не найкращий. Я не на піку форми. Біглося сьогодні непогано. З огляду на результати – провів гонку на своєму хорошому рівні, йшов разом із лідерами світового біатлону. Якщо ти не Йоханнес Бьо, то з промахами у спринті ловити нема чого. Небагатьом вдається з одним штрафним колом потрапити до ТОП-6 чи ТОП-3, а Йоханнес навіть дозволяє собі вигравати.

До слова, Олена Підгрушна в естафеті проміняла «срібло» на шосту сходинку. Настя Меркушина, у свою чергу, припиняє участь у змаганнях.

Завтра, 19 січня, відбудуться дві гонки переслідування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео