Орест Сарматський

До водоспадів на Тернопільщині добратися стане легше

dsc08316 (Copy)

Як повідомляв «Терен», група активістів задумала провести екологічну толоку із благоустрою території навколо Русилівських водоспадів, що у Бучацькому районі.

І ось, як інформує пресслужба облдержадміністрації, така толока відбулася напередодні.

- Окрім прибирання території, учасники акції впорядкували східці, поручні, щоб туристи змогли безпечно оглядати гідрологічну пам'ятку. Участь у толоці взяли представники спеціального рятувального загону ДСНС, туристичний актив області та працівники обласного управління туризму, - йдеться у повідомленні.

Як зазначила староста села Русилів Лідія Шеремета, кожного сезону до них приїжджає багато туристів, щоб побачити гідрологічну пам'ятку. Жителі села намагаються прибирати територію, але доступної інфраструктури для туристів не має.

За її словами, інколи мандрівники хочуть спуститися до ущелини водоспаду, але східці, які були раніше обладнані, перебували в аварійному стані, тому активісти їх поновили, дбаючи про безпеку туристів.

Русилівські водоспади вважаються одними з найбільших на Тернопільщині, оскільки вода там ллється з висоти 11 м. Гідрологічна пам'ятка розпочинається з кількох джерел, що на околиці с. Русилів. Струмочки поступово зливаються у найбільше водоспадне русло в  Україні, довжиною у понад 1 км. Потужний потік води стікає скелястими, червоного кольору кам’яними уступами, які й утворюють 15 мальовничих рівновеликих каскадів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео