Оксана Бучко

Дорожня карта для тернополян, які хочуть перевірити свої вміння перед ЗНО

644_156950078528798

Щоб ЗНО не стало несподіванкою під час самого тесту, тернополяни можуть разом із іншими абітурієнтами випробувати свої вміння під час пробної сесії. У такі тести включені стандартизовані завдання, які виконують на бланках. Тож це можливість не лише перевірити свій рівень знань, а й емоційну стійкість та точність виконання під час здачі іспиту.

Переваги для абітурієнтів, які не ігнорують пробну сесії:

- ознайомлення зі стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року;

- практикування в заповненні бланків відповідей;

дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;

- отримання результату пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);

- психологічне налаштування на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;

- навчання ефективно розподіляти час;

- оцінка свого рівня навчальних досягнень.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послуг, нагадують на osvita.ua.

Розклад сесій у 2020 році:

- пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня;

- з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня 2020 року.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може пройти тест з одного навчального предмета. Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 3 до 24 січня 2020 року на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО буде створено інформаційні сторінки на сайтах регіональних центрів оцінювання, на яких до 2 березня буде розміщено інформацію про час і місце проведення пробного ЗНО, а згодом — результати тестування.

Для отримання результатів пробного ЗНО кожному учасникові потрібно буде занести свої відповіді на спеціальний сервіс «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у такі терміни:

Результати тестування з української мови і літератури буде оприлюднено на інформаційних сторінках учасників 27 березня, з інших предметів — 3 квітня 2020 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео