Довірливий тернополянин потрапив до рук шахрая

171264_8_1-16

5500 гривень за автопричіп перекинув на рахунок невідомого житель Теребовлянського району. В результаті залишився без грошей та товару.

Із заявою про шахрайство до співробітників Теребовлянського відділу поліції звернувся 35-річний житель райцентру. Як розповів, він мав намір придбати автопричіп. На одному із сайтів оголошень знайшов відповідний товар. Зв’язався з чоловіком, який продавав його, та обумовив деталі оборудки. Домовилися: потерпілий перекидає 5500 гривень на рахунок продавця, а він привозить йому автопричіп. Проте після того, як кошти опинилися у зловмисника, він відімкнув свій телефон, пише Досьє 102.

За даним фактом слідчі Теребовлянського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Працівники поліції встановлюють, на чий рахунок потерпілий перекинув гроші та вживають заходів щодо розкриття злочину.

Правоохоронці звертаються до краян і просять проявляти пильність під час купівлі-продажу товару в Інтернет.

Здійснюйте угоди купівлі-продажу у своєму місті при особистій зустрічі. Покупець у цьому випадку впевниться, що товар йому підходить, а продавець зможе на місці отримати оплату. Якщо продавець знаходиться в іншому місті, попросіть відправити товар службою доставки з можливість післяплати.

Не надсилайте передоплату на банківську картку незнайомої вам людини, так ви збережете свої кошти та не потрапите у тенета аферистів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео