Тамара Коблик

Дрони атакували Одесу, ракети – Харків: є руйнування й десятки постраждалих (фото)

Загалом вночі на 17 січня зафіксовано 10 обстрілів по 8 населених пунктах України. Ліквідація наслідків триває

Ввечері вівторка, 16 січня, російські терористи обстріляли Харків ракетами. Унаслідок цього є загиблий, щонайменше 17 людей поранені.

Про вибухи у Харкові о 21:43 повідомив мер Ігор Терехов.

Удари по центру міста. Саме туди, де немає жодної військової інфраструктури, і саме туди, де житлова забудова, - написав Терехов о 22:03.

Голова Харківської ОВА Ігор Синєгубов заявив, що станом на 23:23 відомо про 17 постраждалих людей, 2 жінки у тяжкому стані, 12 осіб - госпіталізовані.

Терористи обстріляли Харків двома ракетами, попередньо - С-300. Постраждали щонайменше десять житлових будинків, і це тільки за попередньою інформацією.

Зранку департамент ЖКГ продовжить обстеження периметра сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація. Рятівники продовжують розбирати завали, яких багато, - додав Терехов.

ДСНС заявила, що одна з ракет поцілила у триповерхову будівлю недіючого медзакладу, частково зруйнувавши її. До місця події одразу були направлені всі екстрені служби.

Пізніше очільник ОВА розкрив подробиці наслідків нічної атаки РФ:

16 січня після 21:42 окупанти завдали 2 удари по Харкову ракетами С-300 зі сторони російського Бєлгорода.

Зазначається, що внаслідок обстрілу постраждали 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. З них трьом - надали допомогу на місці. Наразі у медзакладі перебувають 13 потерпілих: 43-річна жінка - у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах.

Фото ДСНС

Також цієї ночі рятувальники ліквідовували наслідки обстрілу по Одещині.

Сьогодні вночі внаслідок ворожої атаки сталось загоряння газової труби, 4-х припаркованих легкових автомобілів, балконів на 3-му та 4-му поверхах та квартири на 2-му поверсі 5-ти поверхового житлового будинку на загальній площі 50 кв.м, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Евакуйовано 130 осіб, на місці розгорнуто мобільний пункт обігріву. Психологи ДСНС надавали допомогу місцевим мешканцям. Частково зруйновано фасад будинку на площі 100 кв.м.

Вибуховою хвилею пошкоджено 8 та вогнем знищено 4 автівки.  На місці постраждали 3 особи. 

Від ДСНС залучались 14 одиниць техніки та 52 рятувальники.

Додамо, що під час нічної атаки на Одещині 11 «шахедів» було збито ще на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео