Віра Олександрович

Двері не підвели: штурм по-тернопільськи не вдався (фото, відео)

Депутати_прориваються

Спробу №8 прорватися на сесію (якщо ми не збилися з рахунку) зробили сьогодні, 30 листопада, «опальні» депутати – Іван Сороколіт, Роман Навроцький та Ігор Турський.

Втім, гаряче на сходах у мерії було і без них. Окрім обурених рішенням міської ради мамусь (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.), прийшли із плакатами активісти, які «воюють» проти зведення багатоповерхівки біля ПК «Березіль».

Люди_Березіль
Люди_Березіль

- Де поліція? От, де поліція? Чому правоохоронці не фіксують відверте перешкоджання депутатській діяльності? – запитував, діставшись до сходів, Іван Сороколіт.

Прориваються депутати
Прориваються депутати

Прориваються депутати2
Прориваються депутати2

Назустріч йому спокійно спустився сходами Андрій Фірман - заступник начальника Тернопільського міського відділу УМВС України у Тернопільській області. Кивнув головою: «Я все бачу, бачу…». «Бачити мало, ви б іще щось робили…» - зауважив розчаровано депутат. Після цього він повернувся до дискусії, яку вів із звичними уже опонентами.

Поліція1
Поліція1

[embed]https://youtu.be/ozyU2N-mAss[/embed]

Допомагали «опальним» цього разу нечисленні активісти. Їх було набагато менше, ніж на стороні, що глухо перекрила вхід до мерії. Причому нові двері, встановлені напередодні, дійсно не підвели – витримали сьогодні і штурм, і часті рухи «туди-сюди».

До речі, у фойє мерії знову розмістилися молоді люди у камуфляжі. Очолювали їх народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко і керівник обласної організації цієї ж партії Олег Сиротюк. Саме вони ще від квітня не дозволяють ввійти до сесійної зали екс-сводобівцям, адже вважають їх «зрадниками».

А поки на сходах і у фойє тривало протистояння, через яке навіть частина депутатів затрималася, у сесійній залі оголосили про присутність 28 обранців тернополян і ввімкнули Гімн. Позачергова сесія – стартувала.

[embed]https://youtu.be/0lrTodP6jL4[/embed]

Нагадаємо, тривала вона лише до 11.30. Депутати встигли ухвалити 4 рішення, а також вислухали громадськість (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Після сесії
Після сесії

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео