Віра Олександрович

Диму без вогню не буває: на Тернопільщині «накрили» банду – із цигарками і алкоголем (фото)

Основне

Понад 6 тонн спирту, 22 тисячі літрів алкогольного фальсифікату і 13,5 тисяч пачок контрафактних цигарок вилучили у підпільній гуральні під Тернополем.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. І це – далеко не перший такий випадок на Тернопіллі, щоправда, масштаби набагато більші, ніж раніше («Терен» писав про таке ТУТ і ТУТ – прим.).

– Під час операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції ГУ ДФС в області припинили діяльність підпільного цеху із виготовлення алкогольного фальсифікату, – повідомили у податковій. – Незаконну діяльність здійснювала група осіб у підвальних приміщеннях гаражів на території одного із кооперативів поблизу Тернополя. Аби замаскувати незаконний бізнес, організатори створювали видимість надання послуг із ремонту авто.

Склад1
Склад1

Під час санкціонованих судом слідчих дій спецпризначенці вилучили понад 6 тонн спирту, понад 22 тисячі літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також – обладнання, що забезпечувало масове виробництво фальсифікату.

– Про масовий характер підпільного виробництва свідчить той факт, що зловмисники для підготовки спиртосуміші, яку згодом розливали у пляшки, використовували 5 ємкостей об’ємом 1 тисяча літрів кожна, – кажуть у податковій. Все це було обладнане гідронасосами і фільтрувальною установкою. Також у підпільному цеху виявили понад 3 тисячі комплектів тари, у яку розливали фальсифікат.

Склад3
Склад3

Паралельно із виготовленням і збутом фальсифікованого алкоголю зловмисники розповсюджували контрафактну тютюнову продукцію.

– Так, під час обшуків виявили та вилучили 13,5 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого зразка, – звітують у податковій міліції. – Крім того, у зловмисників забрали два транспортних засоби, які використовували для здійснення протиправної діяльності.

Склад2
Склад2

Отже, із незаконного обігу тільки у цьому випадку вилучили підакцизних товарів на суму 9,2 млн грн. Завдяки цьому упередили втрати бюджету від ненадходження акцизного податку  – на 2,7 млн грн. Триває досудове розслідування, запевнили в обласній прокуратурі.

Склад4
Склад4

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Довідка. Усього із початку цього року співробітники податкової міліції області із незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму 22,6 млн грн. Завершили розслідування та передали до суду кримінальні провадження щодо 7 осіб, які вчинили злочини у цій сфері. За результатами судового розгляду прийняті рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту і алкогольних напоїв на суму 2,1 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео