Віра Олександрович

Дитячий інфекціоніст з Тернополя Ольга Дивоняк уже отримала другу дозу вакцини

Вакцинація1

Повторна імунізація від коронавірусу стартувала на Тернопільщині сьогодні, 20 травня.

Зокрема, повторне щеплення отримала завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Ольга Дивоняк. Нагадаємо, саме ця жінка разом зі своїми колегами стала першою на боротьбу із вірусом ще на початку пандемії. Тож у лютому 2021-го саме із неї розпочали вакцинацію на нашому краї.

Нагадаємо, згодом залишковими дозами вакцини AstraZeneca/CoviShield почали щепити тернополян, які не входили до першої хвилі вакцинації. Тож ці люди незабаром також зможуть отримати другу дозу вакцини, але цього разу – аналог корейського виробництва AstraZeneca-SKBio. Зауважимо, цей процес нещодавно анонсувала директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Ярмоленко.

Вакцинація2
Вакцинація2

Що цікаво, станом на 19 травня у Тернопільській області вакцинацію першою дозою пройшли 30 023 людини. Щепили їх різними препаратами. Після отримання другої дози вакцини всі ці люди зможуть оформити так званий ковідний сертифікат.

– Перше щеплення вакциною AstraZeneca/CoviShield я отримала 25 лютого, – пригадує Ольга Дивоняк. – Перенесла імунізацію добре, жодних побічних впливів не було. За весь період відтоді не хворіла і, сподіваюся, згодом – також не буду. Тому хочу звернутися до жителів Тернопільської області: не зволікайте, записуйтеся на вакцинацію, а також – не забувайте дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції.

До слова, жінка працює дитячим інфекціоністом уже 26 років. Тож вона із власного досвіду знає, що найефективніший спосіб боротьби з інфекціями – це щеплення. І стосується це не тільки коронавірусу, а й інших захворювань.

Довідка. Вакцину AstraZeneca-SKBio виробляють у Південній Кореї на потужностях SK Bioscience Co. Ltd. Це – спеціалізована компанія із виробництва вакцин. Вакцини AstraZeneca схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Європейською агенцією з лікарських засобів (EMA). Їх дозволили використовувати у понад 50-ти країнах світу, серед яких: держави ЄС, Велика Британія і США.

Фото зі сторінки Тернопільського обласного Центру громадського здоров'я у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео