Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини: «Після вимушених карантинних канікул бізнес відновив роботу»

Пунько

Працедавці та звичайні громадяни Тернопільщини вже сплатили 2,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Отже, після вимушених карантинних канікул бізнес відновив свою роботу, впевнені у податковій.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 2 млрд 204,4 млн грн ПДФО спрямували до бюджетів усіх рівнів платники Тернопільської області упродовж січня-липня цього року, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 88,4 млн грн.

Що цікаво, з усієї суми сплаченого податку у державний бюджет пішло 559,1 млн грн. Місцеві скарбниці поповнилися на 1 млрд 645,2 млн грн.

- Лише у липні на теренах Тернопілля сплатили 343,6 млн грн вказаного платежу, що на 15,2% більше, ніж очікувалося, - конкретизує очільник ГУ ДПС Тернопільщини, - а це - 45,3 млн грн додатково. Зокрема, до головної скарбниці країни надійшло 86,9 млн грн ПДФО, а бюджети територіальних громад краю отримали 256,7 млн грн.

За словами головного податківця краю, збільшення надходжень цього платежу свідчить про активізацію підприємницької діяльності.

- Після вимушених карантинних канікул бізнес відновив свою роботу, а отже, завдяки соціально відповідальним суб’єктам господарювання зберігається позитивна динаміка щодо сплати податку на доходи фізичних осіб, – зазначає Іван Пунько.

Варто мати на увазі, що ПДФО є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. При цьому основну частину в надходженнях платежу займає оподаткування зарплати та інших доходів громадян.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео