Віра Олександрович

Головний прокурор розкаже депутатам всю правду про корупцію на Тернопільщині

Основне

Уже 4-те пленарне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у понеділок, 6 липня. Таке рішення прийняли на засіданні президії, що відбулося у будівлі на вул. Грушевського, 8, сьогодні, 23 червня.

Як повідомили на сайті найвищого представницького органу Тернопілля, у проекті порядку денного – понад 60 питань. Причому члени президії вирішили передати для обговорення і доопрацювання на засідання постійної комісії із питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства проект рішення щодо внесення змін до рішення облради від 15.10.2015 р. за №2006 «Про обласну відзнаку – звання «Почесний громадян Тернопільської області». Очікуватимуть на липневому засіданні і чимало запрошених, у тому числі – народних депутатів.

Рада1
Рада1

Так, учасники зібрання вирішили розпочати сесію розглядом господарських питань, як і пропонував голова облради Віктор Овчарук. Наступними запропонували заслухати звернення і заяви фракцій та окремих депутатів, у тому числі щодо суспільно-політичної, релігійної та економічної ситуації в країні.

Нагадаємо, на сесії планували розглянути інформацію голови ОДА Володимира Труша і його підлеглих про здійснення фінансування підприємств, установ та організацій освіти, культури, науки, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, соціального захисту населення – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, які перебувають в галузевому підпорядкуванні Тернопільської ОДА. Швидше за все, це таки станеться, як і звіт про заходи щодо боротьби з коронавірусом.

Врешті до порядку денного засідання внесли свої пропозиції й уповноважені представники фракцій. Зокрема, політики вимагали проаналізувати інформацію виконавчої влади щодо подальшого реформування медицини, будівництва доріг, наповнення обласного бюджету, територіально-адміністративного поділу краю, а також – звіт робочої групи про функціонування профспілкової школи мистецтв тощо.

Рада2
Рада2

Члени президії принагідно ознайомилися із інформацію про можливості інформаційно-аналітичної системи для управління процесом реформування інтернатних закладів у нашому краї. Рекомендували, окрім того, заслухати на сесії головного прокурора області Петра Бойка. Депутатів, виявляється, зацікавила його інформація про заходи, які проводять на Тернопіллі щодо боротьби з корупцією.

До речі, на наступне засідання запросили народних депутатів, що пройшли до Верховної Ради від Тернопільщини. Де саме відбудеться зібрання, чіткої інформації на сайті облради досі немає. Не повідомили там і про карантинні заходи, яких присутні на сесії, вочевидь, будуть змушені дотримуватися.

Фото з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео