Божена Волинець

Грають ігри, цитують Шевченка: у містечку на Тернопільщині створили розмовний клуб для переселенців (фото)

Корисну ініціативу реалізували двоє дівчат, які тимчасово проживають у Копичинецькій громаді

Анастасія Демчина і Тетяна Шевчук - пластунки із Києва. Дівчата організували розмовний клуб українською у Копичинцях на Тернопільщині. Наразі у містечку вже близько 700 гостей з міст, де тривають бойові дії.

Ті, хто приїхали, налякані, втомлені, виснажені. Кожен замкнений у собі, намагається пережити те, що відбувається. Є інтернет, тому час проводиться у гортанні стрічки, читанні новин, - йдеться у повідомленні Копичинецької міської ради.

Настя Демчина та Таня Шевчук організували розмовний клуб українською у Копичинцях

Тож задум дівчат був гарною ідеєю, аби розрадити переселенців. На першій зустрічі клубу було 11 дорослих учасників, 4 - з Києва, 5 - з Харкова і 2 - з Бахмута. Усі познайомились, поговорили, пограли в ігри й порухались.

Хлопчик з Харкова захотів прочитати усім вірші Шевченка і отримав свої заслужені оплески, - розповідають у міськраді.

Хлопчик з Харкова захотів прочитати усім вірші Шевченка і отримав свої заслужені оплески

Не всі могли навіть правильно вимовити назву міста, тож наступного разу Анастасія з Тетяною планують презентацію про славне місто Копичинці, а потім, коли потепліє, провести екскурсії. 

Не потрібно бути злими, потрібно залучати і створювати спільноти, будувати взаєморозуміння і підтримувати один одного. Кожен може на своєму місці бути корисним. Бо ми усі - одне ціле, - каже Таня Шевчук.

Нагадаємо, Тернопільський університет також запрошує переселенців покращити свої знання української мови.

Фото: Копичинецька міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео