Олеся Поліщук

Громади Тернопільщини отримали безкоштовну картосхему своєї території

242753481_3899336960168523_5051179194610162212_n

Кожна громада Тернопільщини отримала безкоштовну картосхему своєї території.

Про це повідомляють на сторінці адміністративної реформи «Децентралізація».

Картосхеми можна переглянути або безоплатно завантажити в новому розділі «Карти тегромад» у розділі Новий АТУ - atu.decentralization.gov.ua.

- У ході децентралізації повноваження органів місцевого самоврядування територіальних громад поширилися на усю територію країни і вже не обмежуються територіями населених пунктів. Щоб чітко розуміти свої межі, бачити, що і де знаходиться на їхній території, громадам потрібна проста і зрозуміла картографічна підоснова. Це дозволить більш ефективно управляти територією, інвентаризувати майно і ресурси, планувати розвиток громади. Тому ми спільно з партнерами і створили картосхеми для усіх громад. Вони вже є у вільному доступі. Наголошу при цьому, що картосхеми не визначають юридичних меж громад, їх встановлення – наступний крок, який ми робитимемо спільно з Держгеокадастром, - сказав під час презентації заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

Всі карти готові до друку в оригінальному масштабі (від 1 : 5 000 до 1 : 125 000) двох форматів: PDF та JPEG. Масштаб кожної картосхеми у форматі PDF є лінійний і підібраний таким чим, щоб кожна територіальна громада мала змогу роздрукувати карту своєї громади розміром А1.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео