Віра Олександрович

Лише Тернопіль не послухався наказу і не пішов на дистанційне навчання (відео)

Хома2

У 243 школах на Тернопільщині навчання відбувається онлайн, тобто дистанційно.

Лише навчальні заклади в обласному центрі вирішили виконувати рішення міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації від 4 вересня. Про це сьогодні, 8 вересня, розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації Ольга Хома.

Отже, усі навчальні заклади на територіях, що потрапили до «червоної» зони, крім Тернополя, і навіть деякі школи із «помаранчевої» зони виконали рішення державної, регіональної і місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) та перейшли на дистанційне навчання.

- Загалом йдеться про 243 заклади освіти, де із 7 вересня навчання відбувається онлайн, каже Ольга Хома. – Хочу наголосити, що припинити навчання з понеділка мали заклади загальної середньої освіти та інші заклади освіти, до яких належать і дошкільні навчальні заклади, і позашкільні.

Якщо говорити про Тернопіль, який також перебуває у «червоній» зоні, то навчальний процес у місті у закладах загальної середньої освіти, дошкільних закладах, позашкільних, за словами пані Хоми, дійсно відбувається.

- У даному випадку керівники опираються на рішення міської комісії ТЕБ та НС, - пояснює чиновниця.

До речі, безпосередню відповідальність за дотримання норм навчання в тій чи іншій епідемічній зоні несе керівник навчального закладу.

 
Фото і відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео