Віра Олександрович

Карантин у Тернополі: із пацієнтами в обсервації тепер працюватиме психотерапевт (фото)

Паничев

Перші наслідки порушень вимог карантину жителями Тернополя та області ми побачимо у статистиці хворих лише на початку травня. Тож цього тижня відміняти суворі обмежувальні заходи – зарано, наголосили тернопільські медики.

Епідеміологічну ситуацію у Тернополі після вихідних обговорили на засіданні оперативного штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 27 квітня. Заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев наголосив: завдячувати нинішній, далекій від кризової ситуації із рівнем захворюваності ми маємо лише вчасно введеному карантину. Мовляв, люди мають зрозуміти, що ці заходи ввели, щоб усіх захистити.

Штаб1
Штаб1

За вихідні дні на Тернопіллі додалося 126 випадків підозр, каже він. – Усього наразі в області зареєстрували 1 111 випадків підозр на COVID-19. Підтверджених випадків є 612, за вихідні додалося 80. Причому серед хворих – 573 дорослих і 39 дітей. Інтенсивний показник захворюваності із розрахунку на 100 тис. населення складає 58,7. На жаль, уже маємо 10 летальних випадків.

Видужали, за його словами,70 осіб, у тому числі 6 тернополян. Причому у Тернополі загалом картина є трохи кращою за загальнообласну.

Серед тернополян є 44 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, уточнює він. – Причому серед останніх пацієнтів – двоє медиків районної лікарні. Зауважу також, що за період спостереження в обласному лабораторному центрі провели 3 629 досліджень.

У зоні ризику досі залишаються люди віком понад 65 років. Причому таких серед інфікованих стає усе більше. Скажімо, три жінки, які на Тернопіллі померли нещодавно, були у віці 70+. Окрім того, загальна тенденція до зростання рівня захворюваності все ще є досить високою перевищує 27 лабораторно підтверджених випадків за добу.

– На жаль, динаміка захворюваності не дозволяє нам послаблювати заходи, – каже Володимир Паничев. – Після Великодніх свят пройшло ледве 6-7 днів. Я думаю, що ми ще матимемо ускладнення епідситуації. Давайте зачекаємо ще кілька днів! Подивимося на статистику і тоді, можливо, будемо думати про якесь поступове, поетапне послаблення карантинних заходів.

Отже, поки що говорити про пом’якшення карантину у Тернополі та області не можна.

Даньчак
Даньчак

Схожої думки і начальник міського відділу охорони здоровя і медичного забезпечення Василь Даньчак. Адже він оперує найсвіжішою статистикою захворюваності.

У Тернополі 30 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні, розповідає він. – Їхній стан – легкий. На стаціонарному лікуванні у лікарні швидкої допомоги перебувають наразі 8-ро хворих. Також ми маємо 3 підозри у тернополян. У дитячій міській лікарні наразі – двоє осіб, матір із дитиною. На обсервації – 21 особа, а на самоізоляції, за даними сімейних лікарів, 467 пацієнтів.

Окрім того, він повідомив, що відтепер (після трагічного випадку – прим.) із людьми, які перебувають на обсервації у Тернопільській лікарні №3 працюватимуть психотерапевти. Принагідно Василь Даньчак закликав тернополян і надалі дотримуватися усіх введених в місті обмежувальних заходів і не піддавати ризику своє життя та здоров’я.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео