Віра Олександрович

Кому і за що у Тернополі дадуть по 15 або навіть 20 тисяч гривень (фото, відео)

Похиляк

Відразу п’ятеро кращих науковців міста отримають цього року премії від Тернопільської міської ради - по 15 або навіть 20 тисяч гривень.

Таке рішення депутати ухвалили на сесії 24 липня. Доповідала того дня про цілий блок питань, що стосувалися освітньої галузі, начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Депутати2
Депутати2

Спершу йшлося про міжбюджетний трансферт із Байковецькою громадою. Депутати дали 34 «за». Схожим було питання про трансферт із Підволочиською селищною радою. «За» проголосували 37 представників різних фракцій. Причому Ользі Похиляк фактично не доводилося щось пояснювати.

Після цього настала черга питання «Про призначення одноразових премій Тернопільської міської ради для науковців закладів освіти та наукових установ».

- Обрали 5 талановитих дослідників і фахівців, які працюють у Тернопільських університетах, - каже пані Похиляк. – Вони отримають від 15 до 20 тисяч (докладно – у таблиці, що унизу – прим.).

[embed]https://youtu.be/-X3d_JaxGdA[/embed]

Нагадаємо, із метою підтримки і стимулювання талановитих, відомих або молодих вчених, дослідників, фахівців, які працюють у закладах освіти і наукових установах у Тернополі, в серпні 2018 р. на сесії міської ради прийняли рішення про щорічне призначення разових виплат кращим науковцям міста.

Депутати3
Депутати3

Після цього 35 «за» депутати дали Ользі Похиляк при ухваленні питання «Про надання в безоплатне користування нежитлового приміщення комунальної власності комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Тернопільської міської ради за адресою: бульвар Т. Шевченка, 1.

- Приміщення буде набагато більшим, - коментує Ольга Похиляк. – Раніше вони мали 80 кв. м, а тепер ми даємо їм 172. Тобто працювати із дітками, які мають особливі освітні потреби, буде легше. Через це до нас уже навіть попросилися люди із Підволочиська і з Байковецької ОТГ.

[embed]https://youtu.be/IFL9evppgz8[/embed]

Про те, що також відбувалося під час цього засідання, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Список номінантів премії  Тернопільської міської ради

  ПІБ Заклади освіти/наукова установа   Посада   Розмір премії

Педагоги-новатори

  Литвинюк Галина Іванівна   Тернопільський комун. метод. центр науково-освітніх інновацій і моніторингу     Директор   20 тис. грн

Відомі вчителі

  Марущак Марія Іванівна   ТНМУ ім. І.Я. Горбачевського   Завкафедри функц. і лабор. діагностики     20 тис. грн

Молоді учені і дослідники

  Марущак Павло Орестович   ТНТУ ім. І. Пулюя   Завкафедри автомат-ї технолог. процесів і виробництва   15 тис. грн
  Писарчук Оксана Тарасівна   ТНПУ ім. В. Гнатюка   Доцент кафедри педагогіки і методики поч. і дошк. освіти   15 тис. грн
  Тулай Оксана Іванівна   ТНЕУ   Професор кафедри фінансів ім. С. Юрія   15 тис. грн

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео