Віра Олександрович

Кондиціонер, вітання і дискусії - так працюють депутати на Тернопільщині (фото, відео)

Сесія Тернопільської обласної ради сьогодні, 25 червня, особливого ажіотажу у краян не спричинила. Наразі у голосуваннях беруть участь близько 40 політиків. Гостей – небагато, і вони переважно очікують на розгляд свого питання у фойє і коридорі.

Нагадаємо, депутати сьогодні мали розглянути пункти про «Про затвердження проекту змін до Стратегії розвитку Тернопілля на період до 2020 року» і «Про затвердження проекту змін до Плану із реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку області на період до 2020 року».

Є у порядку денному чимало важливих для краю питань. Причому на формування порядку денного депутатам традиційно довелося витратити майже годину. Частину пунктів вони зняли через втрату їхньої актуальності. Натомість кілька – додали. Що цікаво, є один «плюс» - у залі ввімкнули кондиціонер. Вочевидь, депутатам працювати буде комфортно і вони встигнуть ухвалити і нові питання, і ті, що вже кілька разів відкладали.

Депутати
Депутати

Втім, розпочали політики із привітань місцевих спортсменів, які нещодавно відзначилися на міжнародних змаганнях.

Зокрема, за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток греко-римської боротьби в Тернопільській області та утвердження міжнародного авторитету України трьом краянам вручили цінні подарунки голови Тернопільської обласної ради – особливі годинники.

Годинник
Годинник

Зокрема, їх отримали: тренер-викладач із греко-римської боротьби Сергій Вар’ян, багаторазовий чемпіон України з греко-римської боротьби серед кадетів, бронзовий призер Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед кадетів у 2019 р., спортсмен відділення греко-римської боротьби комунальної установи «Тернопільська обласна школа вищої спортивної майстерності» Володимир Войтович і Володимир Лучанко – тренер-викладач із греко-римської боротьби.

Вітання_спортсмен
Вітання_спортсмен

- Мушу згадати про заслуги вихованців і тренерів нашої Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, - каже голова облради Віктор Овчарук. – Вони вкотре демонструють хороші результати і популяризують нашу область.

Окрім того грамоту Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» сьогодні вручили депутату облради, голові постійної комісії обласної ради питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Михайлу Тимошику. У привітанні взяв участь в. о. голови обласної держадміністрації Іван Крисак.

Президія
Президія

До депутатів принагідно звернувся екс-голова Тернопільської ОДА, депутат обласної ради Степан Барна. Він подякував колегам за плідну співпрацю упродовж його каденції на посаді очільника обласної держадміністрації.

До слова, оскільки голосування – поіменне і проводять його за особливою процедурою, це суттєво затягує роботу. До того ж, депутатам доводиться щоразу нагадувати, як їм слід голосувати і де ставити підписи.

А через те, що у роботі сесії виникають значні перерви, коли члени лічильної комісії підраховують голоси, іншим депутатам або представникам громади дають слово для виступу з трибуни. І тут відразу почали виникати дискусії. Адже у справі діяльності місцевих кар’єрів, а також при виділенні коштів із бюджету одностайності нема. Відтак, на засіданні почалися дискусії.

Про найцікавіше, що відбуватиметься у залі засідань, читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео