Оксана Бучко

Координатор волонтерів тернопільського КОРОПФЕСТу «виріс» під час святкування на півміліметра

DSCN0232

Запалити бажання до праці та підтримувати веселу атмосферу впродовж всього святкування – такі критерії ставив перед волонтерами «КОРОПФЕСТу» їх координатор Василь Хомів.

Ентузіаст зібрав команду із 16 учасників, які безперервно працювали протягом 3-ох днів. Каже, що у порівнянні з попередніми фестивалями виріс на пів міліметра у вмінні мотивувати людей.

- Щоб зібрати команду, потрібно зацікавити майбутнього волонтера, - говорить Василь. – Мої вимоги до учасників – бути відповідальним, веселим і толерантним. Під час проведення виникають різні ситуації. Якщо не мати почуття гумору, то просто здадуть нерви. Також бувають різні відвідувачі, з якими потрібно залишатись ввічливим. Адже фестиваль запам’ятовується поведінкою волонтерів. А без волонтерів не було б  і фестів.

«КОРОПФЕСТ» для Василя Хоміва став  4-ою можливістю координаторста волонтерів. А волонтером хлопець встиг побувати уже 13 разів.

DSCN0224
DSCN0224

- Це були українські фестивалі, - говорить він. - Думаю, за кордоном вистачає своїх людей. Найбільше запам’ятався Woodstock Ukraine, що на Львівщині. Там атмосфера надихала настільки, що ми працювали у режимі із двогодинним сном. А якщо закінчували свою роботу, то йшли допомагати іншим. Найбільш дивним у моїй волонтерській практиці був випадок, коли я покинув фестиваль через неорганізованість команди. Але і фестивалю тоді не відбулось.

Наступну команду волонтерів Василь набиратиме на фестиваль «Самогону та сала», який планують провести в Тернополі у вересні. Кличе усіх охочих від 18 років і допоки є можливість ходити. Реєстрацію відкриють у групах фестивалю у соцмережах.

- Кожне волонтерство – це певний досвід, - додає хлопець. – Кожного разу я відчуваю, що ще потрібно рости у своїх вміннях – хоча б на півміліметра. Після участі часто відкриваються можливості для працевлаштування. Є у планах на майбутнє організувати власний фестиваль. Можливо, назву його -  «Без їжі».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео