Віра Олександрович

Кожен спійманий на Тернопільщині хабарник отримував у середньому 13 тисяч гривень (відео)

Шкарівський

Тернопілля – одна із найспокійніших областей у кримінальному плані. За багатьма показниками ми перебуваємо серед кращих або на середньому рівні у державі.

Про це на колегії обласної держадміністрації повідомив головний начальник Управління захисту економіки в Тернопільській області, підполковник поліції Олександр Шкарівський. Нагадаю, на засіданні йшлося про інші актуальні для Тернопілля справи – читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Загалом торік, за словами правоохоронця, виявили 19 фактів привласнення, розтрати і заволодіння майном державної і колективної форми власності, 48 правопорушень - у сфері службової діяльності, у тому числі - 12 кримінальних провадження за фактами хабарництва.

[embed]https://youtu.be/dVHdzFuZBsw[/embed]

Задокументовано 29 кримінальних правопорушень у бюджетній сфері і 20 кримінальних правопорушень у сфері земельних відносин, - каже він. - Викрито протиправну діяльність 64 осіб, яким оголосили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За підсумками року закінчено розслідування і передано до суду 58 кримінальних провадження, кожен із яких - з обвинувальним актом. Врешті вдалося забезпечити відшкодування на суму понад 3 млн 339 тис. грн.

Після цього правоохоронець похвалився успіхами у боротьбі із гральним бізнесом, а також – корупцією. Виявилося, що загальна сума отриманої торік неправомірної вигоди на Тернопіллі становила понад 153 тисячі гривень. Тобто у середньому «в конверт» кожен спійманий хабарник отримував майже 13 тис. грн.

До суду торік передали 129 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, - додає він. - Із початку цього року, за матеріалами працівників управління відкрили уже 21 кримінальне провадження. Із них 8 - у провадженні, 5 - на розгляді у судах і 8 закрито.

[embed]https://youtu.be/uC83WU5z22M[/embed]

За звітній період співробітники управління захисту економіки до ЄРДР внесли 15 фактів за ознаками кримінальних правопорушень. Серед них - 6 у тяжких кримінальних правопорушеннях, 2 - щодо груп із ознаками організованості. За сферами скоєння поділ такий: 8 – надрокористування; 4 – екології; 3 – паливно-енергетичного комплексу. До суду передали 4 кримінальних провадження за ч. 2 ст. 240 КК України.

До суду також скерували 16 кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені працівниками правоохоронних органів стосовно 18-ти осіб, - додає Олександр Шкарівський. - Із вказаної кількості, 10 - стосовно працівників Національної поліції, 5 - лісової охорони, а також один - стосовно працівників інших органів, що здійснюють правозастосовні або правоохоронні функції.

У сфері охорони навколишнього природного середовища торік пред'явили позови на суму 107 тис. грн. Суди задоволили 8 позовів на суму понад 14 млн грн. До того ж, вдалося активізувати роботу щодо реального виконання рішень судів у сфері земельних відносин. Їх виконали на понад 168,5 млн грн. Врешті повернули 839 гектарів землі.

До речі, за наслідками проведених перевірок внесли і розглянули 424 документи прокурорського реагування. Тож наша область входить у п'ятірку кращих у державі. До дисциплінарної відповідальності притягнули 197 службових осіб. Цей показник - на рівні середнього по державі.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео