«З одного боку – шість операційних столів, з іншого – тіла загиблих», – кременчанка про участь у Революції (фото, відео)

Сьогодні на Тернопільщині продовжують згадувати та вшановувати загиблих під час Революції Гідності Героїв. У Небесній Сотні – шестеро тернополян.

Один із заходів відбувся у Кременецькому краєзнавчому музеї. Як це було – розповідали свідки та учасники тих подій. Своїми спогадами про Революцію Гідності поділилася із присутніми кременчанка, викладач Кременецького педагогічного коледжу при КОГПА ім. Тараса Шевченка Антоніна Іванюк. П’ять років тому жінка допомагала рятувати життя разом з іншими медиками у готелі «Україна», де розбили шпиталь і куди зносили поранених і вбитих протестувальників.

медик
медик

- За годину з холу готелю «Україна» організували шпиталь з шістьма операційними столами. Друга половина до вечора була заповнена тілами померлих. Мені здавалося, що їх там кілька десятків, насправді їх було 11. Один з них – Устим Голоднюк зі Збаража… Я поїхала туди (на Майдан) не заради себе, а заради своїх дітей і їхнього майбутнього.

Антоніна Іванюк звернулася до студентів, які долучилися до заходу.

- Не втрачайте того, що ціною власних життів надбали ваші ровесники. Починайте з відповідального виконання власних обов’язків. Бережіть пам'ять про загиблих на Майдані, моліться за них.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео