Кременецький лижник відверто розповів про проблеми у лижному двоборстві

пасічник1

Чи потрапить на Олімпіаду у Пхенчхані, чому українським спортсменам важко тренуватися і про трампліни, що розвалюються розповів кременчанин багаторічний лідер в Україні із лижного двоборства Віктор Пасічник у інтерв’ю «XSPORT».

25-річний двоєборець зізнається, що цей вид спорту у нас не дуже популярний, слабко розвивається і рівнятися, за великим рахунком, майже немає на кого. Велика проблема існує й з тренувальними базами, яких в країні лише дві – у Кременці та Ворохті (Івано-Франківська область). І вони далеко не тої потужності, що необхідна для повноцінних тренувань.

«Державне фінансування на тренування за кордоном дали лише на двох спортсменів. Тож із юніором Дмитром Мазурчуком ми все літо провели на стартах у Польщі, Словенії, Румунії. В Україні немає нормальних трамплінів. У Кременці, де я живу, є маленькі – К-15, К-30, К-40. У Ворохті два – К-75, К-90, там проводять чемпіонати України. Але усі вони вже старі» – розповів Віктор Пасічник.

пасічник(крем.трампл.)
пасічник(крем.трампл.)

Також Віктор каже, що лижне двоєборство – задоволення далеко не дешеве. Основна пара лиж для стрибків коштує 950 євро. Гоночних лиж потрібно 15 пар, одна вартує 200 євро. Комбінезон для стрибків обійдеться у 400 євро. Черевики для стрибків та для гонки ще 800 євро. І це не весь перелік необхідного.

Та попри все, Віктор Пасічник каже, що планує тренуватися принаймні до 30 років і, що основні його досягнення ще попереду.

пасічник
пасічник

Фото зі сторінки Віктора Пасічника у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео