Орест Сарматський

Китайський фермер знайшов $600 тис у свині (Агро-новини)

06

Мешканець китайського села виявив у жовчному міхурі своєї свині безоар. Це той самий камінь, про який ішлося у «Гаррі Поттері». Безоар відомий своїми властивостями ще здавна. Йому приписують властивості сильної протиотрути. Експерти оцінили знайдений камінь у $600 тис. Про це повідомляє real-vin.com.

Фермер Бо Чунлоу виявив камінь, коли забив восьмирічну свиню. Сусіди фермера сказали, що це дуже цінна знахідка. Фермер відправився до Шанхаю, де витратив понад $6 тис. на експертну оцінку. Фахівці повідомили, що ринкова ціна каменя $600 тис.

2802
2802

Бо Чунлоу згоден на пропозиції купівлі каменя, які починаються від $150 тис.

Безоар — це маса, яка складається з волосся чи волокон рослин та зустрічається в шлунково-кишковій системі тварин.

Лікарі, що практикують традиційну китайську медицину називають його «скарбом свиней» та вважають камінь безцінним.

Аграрії забезпечені міндобривами на 110%

Українські фермери на 110% забезпечені міндобривами, повідомляє Інститут охорони ґрунтів України.

З початку місяця аграрії закупили 2,1 тис. т поживних речовин. З урахуванням перехідних залишків, на 1 га посівної площі 40 кг мінеральних добрив.

2801
2801

Враховуючи перехідні залишки, кількість добрив під літньо-осінні польові роботи становить 744,7 тис. т поживних речовин мінеральних добрив, з них фосфору 201,6 тис. т (минулого року було 686,6 тис. т поживних речовин, з них фосфору 178,0 тис. т).

Наявність, з урахуванням перехідних залишків, становить 40 кг поживних речовин мінеральних добрив на 1 га посівної площі, з них фосфору — 11 кг/га.

Фермери поспішають продавати продукцію через відміну компенсації експортного ПДВ

Ціна на сою вже впала і ця тенденція продовжуватиметься. А все через відміну компенсації ПДВ на експорт соняшника, ріпаку та сої. Про це у ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів директор ТОВ «Беєво», фермер із Сумщини Іван Сало.

2803
2803

Зміни до Податкового кодексу, вже позначилися на аграріях, розповідає фермер.

«На сою вже зняли ціну на 50 грн. І з 1 січня обіцяють зменшення ціни ще на 10-15%. Так що ця ситуація вже на нас позначилася. Зараз я думаю продати тон 500-600, бо я знаю, що ціна після нового року впаде, а долар і, відповідно, ціни на мінеральні добрива — піднімуться. То треба зараз продати хоч трохи, щоб добривами запастися. А тоді вже, що буде», — розповідає фермер.

Чи можна якось вплинути на ситуацію та відмінити правки 180 та 182, які саме і передбачають відміну компенсації ПДВ при експорті олійних та технічних культур, аграрій не впевнений. Але своїх колег, які готові виходити на протест, підтримує.

«Нічого не зміниться, раз це вже закладено в бюджет. Все зроблено так само, як і з блокуванням податкових накладних. Тим, хто мільярди краде — нема блокування ніякого. А хто чесно робить — тим блокують. І нам блокували. За що й хто — не знаю, взагалі завал був. На мітинг я не піду, то вже хай молодь іде, але я їх підтримую», — говорить Іван Сало.

Вибір читачів за тиждень

Відео