Легальна праця - впевненість у майбутньому

unnamed-51

У Бережанському районному центрі зайнятості проведено семінар з соціальними партнерами та безробітними на тему: “Легальна праця - впевненість у майбутньому”, що відбувся у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Участь у заході взяли заступник голови Бережанської районної державної адміністрації Ігор Гринкевич, заступник голови районної ради Роман Висоцький, заступник голови міської ради Петро Адамович, начальник управління праці соціального захисту населення РДА Ігор Соломко, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно–правових актів управління Держпраці у Тернопільській області Андрій Погаратий.     

Директор районного центру зайнятості Богдан Дубінський зазначив, що в процесі пошуку роботи та подальшого працевлаштування важливим є забезпечення гідної праці із належними доходами, безпекою на робочому місці, перспективою розвитку. Застеріг безробітних від нелегальних трудових відносин, вказав на їх наслідки.

На порядку оформлення трудових відносин між найманим працівником та працедавцем зупинився Андрій Погаратий. Він поінформував про відповідальність за порушення трудового законодавства при використанні праці найманих працівників, зауважив, що «нелегал» сьогодні – втрачає відпускні за час щорічної відпустки, грошову компенсацію за невикористану відпустку, допомогу по тимчасовій непрацездатності у випадку хвороби та інші соціальні гарантії, а у майбутньому - трудову пенсію.

Вибір читачів за тиждень

Відео