Віра Олександрович

Лідерів громад Тернопільщини навчали правильно поводитися з грошима (фото)

11

Лідери громад Тернопільщини і податківці – надійні партнери, впевнені у ДПС у Тернопільській області

Тож під час інформаційної онлайн-сесії фахівців Головного управління ДПС в області із представниками територіальних об’єднань краю йшлося про те, як ефективно управляти податковими надходженнями місцевих громад, збільшувати податкову базу та заохочувати жителів краю до легалізації своїх доходів та доброчесної сплати податків.

22
22

Що цікаво, організував цей захід Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Серед слухачів були фінансисти територіальних громад Тернопільщини, а також посадовці місцевого самоврядування, задіяні в бюджетному процесі. Адже основна мета онлайн-сесії – підвищення фінансової грамотності лідерів тероб’єднань, а також обговорення конкретних кроків щодо виявлення резервів наповнення бюджетів громад.

– Спікерами від ГУ ДПС в області були заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління податкового адміністрування фізичних осіб Андрій Руцький і заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень громадян управління податкового адміністрування юридичних осіб Оксана Мартинович, – кажуть у податковій.

33
33

Фахівці поінформували присутніх про зміни в податковому законодавстві, що стосуються наповнення місцевих скарбниць, розповіли про ефективний алгоритм дій щодо збільшення бюджетних надходжень від податкових платежів, зокрема – податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку тощо.

– Окремо під час цієї зустрічі обговорили моменти співпраці та взаємодії податкового відомства із тероб’єднаннями щодо обміну інформацією, підвищення податкової культури жителів населених пунктів громад, – уточнюють у податковій.

44
44

До слова, слухачі брали активну участь в обговоренні практичних нюансів податкових новацій, ділилися своїми позиціями і пропозиціями. Адже децентралізація внесла корективи у життя громад, тому їхні лідери першочергово зацікавлені у збільшенні фінансового забезпечення для розвитку інфраструктури населених пунктів та соціального захисту населення. У податковій службі, зі свого боку, запевнили, що завжди готові надати інформаційну та методологічну підтримку тероб’єднаням з вказаних питань.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео