Тамара Коблик

Медики, які лікували хлопчика, який помер після лікування зубів, досі працюють у Тернополі

Ситуацію прокоментував Генеральний директор та головний лікар Тернопільської обласної дитячої лікарні, де лікували дитину

Генеральний директор та головний лікар Тернопільської обласної дитячої лікарні Григорій Корицький прокоментував смерть хлопчика, який помер під час лікування зубів у цьому медзакладі. Про це пише Суспільне.

Нагадаємо, інформацію про смерть дитини оприлюднило головне управління Нацполіції в області 1 листопада. Попередньо, хлопчику, якому був рік і десять місяців, стало погано під час лікування зубів і через деякий час він помер. Григорій Корицький розповів, що у справі триває слідство.

Маємо ще трагічні випадки по всій Україні. Після смерті дитини в лікарнях вже є 5 смертей — у Львові, у Рівному жінка 50 років, у Києві, Дніпрі. Зараз проводиться слідство і вже є вилучення лікарських засобів, які вводилися всім цим хворим. Можливо цим хворим був введений препарат, який дав таку реакцію, анафілактичний шок. Слідство у цій справі триває, документація вся з лікарні вилучена, а також зразки медпрепаратів. Зараз конкретно не можу сказати тому, що слідство ще не завершене.

Головний лікар обласної дитячої лікарні зазначив, що стоматолог та анестезіолог, які лікували дитину, працюють і надалі.

В нас немає підстав приймати щодо них якісь заходи, хоча, скажу чесно, є людський фактор і лікарі дуже важко це переносять. Це трагедія для лікарів, горе для батьків. Я співчуваю батькам, родині всій. Скажу прямо, прямої вини в цій ситуації немає. Ми проводили в себе розслідування, вивчали всю документацію по журналах, по використанні цих препаратів.

Нагадаємо, 13 листопада після лікування зубів хлопчику стало погано і через деякий час він помер.

Порушене кримінальне провадження і тривають експертизи.

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео