Ростислав Фук

Мешканці скаржилися на підозрілих людей і шприци біля будинку: у Тернополі викрили наркопритон (фото, відео)

Під час спецоперації слідчі вилучили наркотики, лампочки із залишками психотропної речовини, мобільні телефони та пакувальні матеріали

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю провели слідчо-оперативні дії щодо двох жителів Тернополя, яких підозрювали в розповсюдженні заборонених речовин та утримуванні наркопритону. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Скарги до поліцейських від мешканців вулиці Коновальця почали надходити ще у лютому. Вони повідомляли, що дворами й під'їздами ходять невідомі та підозрілі люди, схожі на наркоманів. Після себе вони залишають біля будинку шприці, а з під'їздів зникають лампочки.

За словами очільника управління Михайла Димиди, організували незаконний бізнес у багатоквартирному будинку двоє тернополян.

«Квартира належала 33-річній тернополянці. Вона в ній мешкала зі своєю неповнолітньою донькою. В наркопритон приходили люди, щоб не лише «розслабитися», але й придбати необхідні наркотичні речовини», – каже Михайло Димида.

Під час слідства стало відомо, що жінка через інтернет-магазини закупляла марихуану й психотропні речовини. Частину товару продавала у своєму помешканні, іншу віддавала спільнику на продаж.

Зібравши достатню доказову базу, правоохоронці провели обшук у помешканні підозрюваної. Коли вони зайшли у квартиру, там знаходилися близько 15 споживачів наркотиків. Частина з них вже були раніше судимі за наркозлочини. Під час спецоперації слідчі вилучили наркотики, лампочки із залишками психотропної речовини, мобільні телефони та пакувальні матеріали, – йдеться в повідомленні.

Організаторці оголосили підозру за частиною 2 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та статтею 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Суд обрав тернополянці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 49 тисяч гривень. Наразі вирішують питання по спільнику підозрюваної вирішується. Триває слідство.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео