Мешканці Скалата не дозволили забрати «швидку» куплену за кошти громади

16

Вчора, 14 липня, мешканці Скалата зібралися на подвір’ї міської лікарні, аби не дозволити київським правоохоронцям забрати «швидку», яку громада придбала за власні кошти.

Автомобіль швидкої допомоги громада придбала через електронну систему “Prozorro” на початку 2021 року і вже з квітня розпочали її експлуатацію та використовували для потреб жителів громади.

- У Скалат приїхали представники виконавчої служби міста Київ. Розповідають, що за рішенням Голосіївського райсуду «швидку» вони змушені конфіскувати, мовляв, вона була незаконно придбана попередніми власниками. Оригіналу ухвали суду нам не надали, - каже голова Скалатської громади Петро Савончак.

Спочатку поліцейські забрали ключі від швидкої та техпаспорт, які згодом віддали. Проте, люди разом із представниками місцевої влади до останнього відстоюють своє право на цей автомобіль, адже він є власністю громади. Мешканці переконані, що рішення суду та конфіскація є незаконними. Керівництво громади вимагає залишити «швидку» у Скалаті до моменту встановлення всіх обставин та винних осіб, пишуть Тернополяни.

Фото з фейсбук-сторінки Скалат

Вибір читачів за тиждень

Відео