Орест Сарматський

Мільйони турків нарешті матимуть те, на що 12 років чекали від Тернопільщини

ijkExMGurUAML

Тернопільська область почала експортувати спирт до Туреччини. Співпрацю  із турецькими партнерами відновило державне підприємство «Укрспирт».

Уперше за 12 років турецька компанія купує спирт на Тернопільщині, повідомляє «Укрспирт».

- З 2006 року турецький ринок був заблокований. Це важливий сигнал від  наших іноземних партнерів щодо довіри  до ділової репутаціі підприємства. Контракт реалізовано  в рамках стратегічного плану розвитку  ДП «Укрспирт» на Тернопільщині, згідно з меморандумом, підписаним між облдержадміністрацією та нашим підприємством. Минулого року підприємство запустило лінію з  виробництва горілки, яка теж постачається на експорт, зараз ми отримали замовлення на постачання ще двох машин до Німеччини, - зазначив т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко

В область приїхало 10 машин-танкерів, які беруть на експорт 32 тис дал спирту. Машини поїдуть до Одеси, звідки паромом відправляться до Туреччини.

За словами голови Тернопільської ОДА Степана Барни, свого часу спиртова галузь давала приблизно 20% власних доходів області. Тому тут вважають, що ті заводи, котрі готові і здатні випускати якісний, конкурентоздатний спирт, мають і надалі зберегти свою профорієнтацію на виробництво харчового спирту. Друга категорія заводів, котрі вже не можуть випускати якісного спирту, будуть переорієнтовувати на виробництво біоетанолу.

Вибір читачів за тиждень

Відео