Орест Сарматський

Місцевими дорогами Тернопільщини знову їздитимуть вантажівки

Кабінет міністрів України дозволив великотоннажним вантажівкам рух дорогами місцевого значення.

Як повідомляється, Кабінет міністрів України схвалив зміни до положення про габаритно-вагові параметри транспортних засобів.

Зокрема, йдеться про ті види транспорту, якими здійснюються перевезення великогабаритних та великовагових вантажів автомобільними дорогами загального користування.

- Скасовано заборону руху вантажівок навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т дорогами загального користування місцевого значення, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постанова Кабміну дозволяє ОДА встановлювати параметри фактичної маси та навантаження на вісь вантажівки залежно від допустимого навантаження на дорожнє покриття.

Крім того, уряд збільшив у два рази ставки оплати за проїзд дорогами загального користування для транспортних засобів та самохідних механізмів, параметри яких перевищують нормативні.

Нагадаємо, сім років тому Постановою Кабінету Міністрів України №869 було введено обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео