Місячник добровільної здачі зброї в дії

1236289-m4-wallpaper-hd

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів на території Тернопільщини стартував місячник добровільної здачі. Він триватиме з 1 по 30 квітня. Основне завдання заходу – це протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухових матеріалів, а також профілактика злочинів, пов’язаних з їх використанням.

- Зберігання зброї без дозвільних документів – це кримінальне правопорушення, яке тягне за собою покарання, відповідно до ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, – нагадує Степан Джинджиристий, начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області.

Проте під час місячника звільнятимуться від кримінальної відповідальності особи, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої у вказані терміни. Таким чином при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів, пише Досьє 102.

Здати зброю чи боєприпаси можна до найближчого відділу чи відділення поліції. Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до головного управління Національної поліції України в Тернопільській області або дільничних інспекторів поліції в місцях вашого проживання або тимчасового перебування.

Правоохоронці звертаються до громадян та нагадують, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які почастішали й трапляються як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео