Орест Сарматський

Морква-рекордсменка сягнула ваги у 10 кг! (Агро-новини)

жовт2510

Американець Крістофер Куеллі встановив світовий рекорд, виростивши 10-кілограмову моркву, розміром і вагою як однорічна дитина.

Рекорд зареєстрували на фермі Крістофера в Оцего. Крістофер Куеллі цілеспрямовано працював над досягненням такого результату. Ключовими факторами свого успіху він називає грунт, насіння, погоду і «трішки удачі». Про це повідомляє  сайт eda.bit.ua.

Крістофер — новачок в клубі городників-гігантоманів, тому його стратегією була імітація дій досвідчених фермерів. Основний компонент даного хобі — хороший грунт, без неї овочі-гіганти не можуть реалізувати свій потенціал.

2503
2503

Крістофер Куеллі побив попередній «морквяний» рекорд (9,1 кг) і тепер подумує про вирощування чемпіонських гарбузів або томатів.

«Я відчуваю, що зможу виростити найбільший в світі помідор, цього року я виростив томат вагою 3,2 кг, що всього на 680 г менше світового рекорду» — розповідає фермер.

Де втілили унікальний проект з горіхівництва?

Унікальний інвестиційний проект втілили у Черкаській області. В с. Вергуни Черкаського району вже розпочав роботу горіховий центр. Це один з перших таких проектів в Україні. В нього інвестують 10 млн грн.

Про це повідомляє ukurier.gov.ua.

«Це справді унікальний проект. У с. Вергуни діє сучасний комплекс для проведення зимового щеплення горіха, теплиці площею 1000 кв. м для загартування посадкового матеріалу, розсадник для дорощування саджанців на 10 га із системою зрошування. У с. Гуляйгородок на 66 га розміщені промислові насадження для отримання плодів волоського горіха і фундука, а також деревини. У недалекій перспективі це село стане повністю горіховим садом, який займатиме 100 га», — повідомив генеральний директор агропромислової компанії «Маїс» Сергій Осадчий.

Горіховий центр працює цілорічно, тобто це постійна, а не сезонна робота для місцевих жителів. Планують вирощувати саджанці французької, молдавської та української селекції. Цього року прищепили 125 тис. саджанців, а згодом сподіваються вийти на 200 тис.

2501
2501

Нині число замовлень перевищує обсяг виробництва саджанців. Адже їх в Україні можна вирощувати майже в усіх регіонах, за винятком крайніх північних.

Аграрії зібрали майже 10 млн т кукурудзи нового врожаю

Станом на 20 жовтня, сільгоспвиробники зібрали кукурудзу з 2,1 млн га, що складає 47% від прогнозованих 4,5 млн га. Намолочено 9,7 млн тонн при врожайності 46,2 ц/га. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Продовжується збирання гречки — 183 тис. т із 164 тис. га (90% від 182 тис. га) при врожайності 11,1 ц/га та проса — 79 тис. т із 55 тис. га (97% від 56 тис. га) при врожайності 14,4 ц/га.

2502
2502

Загалом, зернових та зернобобових культур вже зібрано 47,8 млн т із 12,1 млн га (83% від 14,6 млн га) при врожайності 39,5 ц/га.

На даний час, підготовлено 7,9 млн га або 98% до прогнозованих площ (8,1 млн га).

Вибір читачів за тиждень

Відео