Орест Сарматський

Музей Бандери у Франківську даруватиме школярам «Повстанську абетку» з Тернополя

7bc8cb8699a452430e95a37b47c70175_L (Copy)

Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери даруватиме учням «Повстанську абетку», видану в Тернополі.

Її зможе отримати кожний навчальний заклад громади.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Музею, історик Ярослав Коретчук.

- В нас є «Повстанська абетка» з розрахунку на всі навчальні заклади Івано-Франківської громади. Той заклад, учні якого завітають до нашого музею, отримає для бібліотечки один примірник «Повстанської абетки» для того, щоб вона була доступною для дітей молодшої школи, - розповів Коретчук.

За його словами, «Повстанська абетка» є дуже популярною і була видана 4 рази. Книгу створили для дітей у Тернополі.

- Її автор – Олег Вітвіцький. Коли у нього свої діти були маленькими, він намагався їм щось розповісти про УПА, щоб для них це було доступно і цікаво. Так у нього з’явилась «Повстанська абетка», де на кожну літеру алфавіту є короткий текст з історії Української повстанської Армії (УПА) та ілюстрація, - зауважив Коретчук.

Олег Вітвіцький — український педагог, публіцист, історик, громадський діяч. Кандидат історичних наук. Його «Повстанська абетка» у віршованій формі розповідає про пригоди юного вояка Української повстанської армії (УПА) на ім'я Алярмик, який бореться з негативними героями Адольфиком, Ліліпутіним, Медведчуковичем.

Ілюстрації для «Повстанської абетки» створив художник Любомир Бейгер.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео