Віра Олександрович

На госпіталь готові перетворити Тернопільську міську лікарню №3

Тернопільську міську комунальну лікарню №3 можуть долучити до лікування хворих на COVID-19. Про це сьогодні, 30 вересня, заявив голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Чиновник нагадав, що в області за останню добу зафіксували аж 435 нових випадків COVID-19. Учора ця цифра була іншою - 203 нових випадки коронавірусу. Тож на Тернопільщині дійсно різко зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Нагадаємо, у нашому краї залишили 7 лікарень для обслуговування хворих на коронавірус, оскільки влітку таких пацієнтів було мало. Однак ситуація погіршується. У повідомленні Володимира Труша йдеться (цитуємо): «…Протягом доби, 29 вересня, ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» провів 1619 досліджень методом ПЛР. Сьогодні йде мова про залучення ще одного лікувального закладу – Тернопільської міської комунальної лікарні №3. Це допоможе зняти навантаження на медичну систему і забезпечити лікування пацієнтів, які потребують госпіталізації…». Принагідно він підкреслив, що лише вакцинація здатна вберегти людину від тяжкого перебігу COVID-19. Мовляв, як свідчить статистика, 98% госпіталізованих – не були вакцинованими.

- Закликаю усіх: не зволікайте та зробіть щеплення, щоб вберегти себе та близьких, пише очільник ОДА. – Якщо вакциновані і підхоплюють вірус, то переносять недугу легко. Їм не потрібна госпіталізація.

Невтішну статистику констатує і міський голова Тернополя Сергій Надал.

- У Тернополі за останню добу - 114 нових випадків COVID-19 і лише 49 людей за цей же час одужало, - каже він. - У лікарнях Тернополя – 141 хворий на COVID-19. Зокрема, у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебувають 55 хворих на COVID-19. При цьому 49 пацієнтів – на кисневій підтримці через маску, двоє людей – на кисневому концентраторі, а 4-ро пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ.

Окрім того, у Тернопільській лікарні №2 – 77 хворих із COVID-19. Серед них 74 хворих – на кисневій підтримці через маску, троє пацієнтів - на кисневому концентраторі, ще троє - підключені до апаратів ШВЛ. Ще 4-ро пацієнтів лежать у лікарні із підозрою.

- У Тернопільській дитячій лікарні наразі – 9 хворих на коронавірус, причому 8 дітей і один дорослий, - додає мер. – Стан цих пацієнтів – середній, перебіг – із ускладненнями. Тобто хворих більшає як серед дорослих, такі і серед дітей. Причому більшості хворих, які лежать у наших лікарнях потрібен кисень. Тобто штам «Дельта» - справді агресивніший і недуга переноситься важче.

Мер зауважив, що наш край, за визначеними МОЗом показниками, вже давно відповідає «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Втім, офіційного рішення щодо цього ще немає.

- Скептикам, які роблять зневажливі коментарі про цю хворобу, ми можемо надати можливість зайти в інфекційне відділення і поглянути, що відбувається там із пацієнтами, - зауважує він. – У нас зараз є надто багато хворих у важкому стані.

До слова, наразі у Тернополі діють обмеження «жовтої» зони карантину. Зокрема, забороняється очне навчання у старших класах, якщо в школі недостатньо вакцинованих працівників. Крім того, накладаються обмеження на роботу закладів харчування, кінотеатрів, спортзалів і фітнес-центрів. Вони не поширюються, якщо заклад обслуговує вакцинованих від COVID-19 і там - 80% щеплених працівників.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео