На Кременеччині просять навести лад на одному із найбільших кладовищ

53560138_718465555216024_5047821174034137088_n

Навести лад на одному з кладовищ у селі поблизу Кременця просять місцеві мешканці. Одне з найбільших кладовищ раніше обслуговував найманий працівник. Проте нещодавно його звільнили, – кажуть місцеві. Тож тепер нікому ні трави покосити, ні сміття вивезти.

Білокриницьке кладовище – одне з найбільших в околиці. Там, зокрема, поховані двоє Героїв, що загинули в АТО – Дмитро Лабуткін та Борис Макаревич. На цьому цвинтарі останній спочинок знаходять не лише мешканці навколишніх сіл, а й Кременця.

Відтак, люди звертаються за допомогою до очільника громади Андрія Смаглюка.

- Шановний Андрію Миколайовичу, оскільки, тепер ми вже у кременецькій громаді, звертаємося до вас з проханням допомогти з наведенням ладу на місцевому кладовищі. Пам'ятаю, що раніше ви були небайдужі до проблем Білокриниці і намагались нам допомогти. На жаль, працівника з цвинтаря все-одно звільнили. Тепер дорога, огорожа заростають травою, сміття з цвинтаря вчасно не вивозиться, – пише Тетяна Щирба.

Також наголошують, що проблемами з кладовищем перейнялися сторонні люди, підприємці, місцевий священник. А, попри те, що з Білокриниці до бюджету громади надходять чималі податки, не на усі потреби села виділяють кошти.

- Попередні 15 років на цвинтарі був відповідальний працівник. До бюджету громади з наших земель надходять мільйонні податки, а лише тепер стало не вистачати тих «копійок», щоб заплатити півставки працівнику на цвинтарі, – обурюється Тетяна Щирба.

Мешканці села просять призначити на цвинтар працівника, що відповідатиме за порядок, контролюватиме і підтримувати лад, як це було раніше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео