На кременецькому Бейт Альмін вперше за 80 років молилися івритом (фоторепортаж)

Вперше за 77 років у Кременці на єврейському цвинтарі (Бейт Альмін) звучала традиційна молитва івритом. Відбулося це у рамках відкриття Дому Вічності (кладовища) після реставрації. Близько 30 представників єврейської громади відвідали святе для них місце та висловили подяку всім кременчанам, котрі долучилися до його відновлення.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«210904,210906,210907,210908,210909,210910»]

Довідка:

Єврейське кладовище (івр.‎ «бейт альмін» або «бейт кварот») – некрополь, на якому поховано євреїв згідно з єврейською традицією. Земля на цвинтарі вважається святою. Створення цвинтарю є одним із перших пріоритетів для нової єврейської общини.

Основна відмінність між християнськими і єврейськими кладовищами полягає у відмінному трактуванні могил. Християнське розуміння дозволяє порушувати існуючі поховання після певного часу для виконання нових. Християнське кладовище, яке не використовується протягом тривалого часу, може бути ліквідованим. Згідно з принципами юдаїзму, кожен надгробок і ціле кладовище є недоторканними, до того часу, допоки відомо про його місце знаходження. До винятків належать випадки, коли виконується ексгумація задля перенесення останків на Святу Землю або до родинної могили, для перенесення з неєврейського кладовища, або коли некрополю загрожують профанація чи підмивання водою.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео