Віра Олександрович

На місці старих дач у Тернополі постане новий мікрорайон №14 (фото)

Бесага

Як виглядатиме у Тернополі новий мікрорайон №14, уже відомо. Також депутати на 10-й сесії міської ради визначилися із подальшою долею детального плану території мікрорайону №10.

Доповідачем з цих питань був головний архітектор Тернополя Василь Бесага. Спершу він запропонував політикам проголосувати за проєкт «Про розроблення детального плану території, обмеженої вул. П. Чубинського, М. Вербицького, Є. Коновальця і просп Злуки (мікрорайон №10 житлового району «Канада») у Тернополі».

Схема_канада
Схема_канада

Спротиву у залі це питання не отримало. Тож Василь Бесага без проблем отримав максимальну кількість голосів «за» - аж 41. Після цього настала черга внесення «Змін до містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Генерала М. Тарнавського, Київська, М. Липницького і Володимира Великого (мікрорайон №14) у Тернополі».

Нагадаємо, йшлося про територію, навколо якої давно точаться суперечки і конфлікти, адже саме там за Союзу були дачні ділянки тернополян. Офіційно позивачем у справі було «Садівниче товариство робітників і службовців Тернопільського відділення Львівської залізниці». Дійшло навіть до Верховного Суду. Звісно ж, люди не хотіли просто так прощатися зі своїм майном, зведеним на комунальній землі.

Розмови про новий парк почалися ще у 2018 році. Коли тривали судові справи і протести, прозвучало ще кілька гучних заяв з приводу майбутнього нового мікрорайону і зони відпочинку. Прикметно, що тернополянам найбільше не подобався один момент: частину землі, що досі залишається під колишніми дачами, мали відвести під житлову забудову. Причому йшлося про кілька гектарів. Однак ця тема якось сама собою «зійшла на пси». Подейкують, що особливо активним протестувальникам забудовник запропонував компенсацію за їхні наділи. І ось тепер вже можна говорити про остаточний вигляд нового мікрорайону із парком.

Мікрорайон14
Мікрорайон14

Цього разу Василь Бесага отримав 38 голосів «за», адже троє депутатів «утрималися».

До слова, на цій же сесії депутати попросили присвоїти звання Героя України Михайлу Цимбалістому, поскаржилися у Київ на нестачу коштів на медицину, а також – дізналися, скільки насправді є грошей у міській казні. Прийняли депутати і рішення про створення дитячого садочка №7.

Фото з документів, представлених депутатам, і трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео