Віра Олександрович

На п’ятому році війни: у Тернополі вимагають розірвати стосунки із Росією (відео)

Сесія2

Звернення щодо припинення дипломатичних стосунків і введення візового режиму із Російською Федерацією ухвалили на сесії Тернопільської міської ради 20 квітня.

Доповідав із цього питання керівник фракції «Радикальної партії» Святослав Півторак. «За» врешті були аж 38 політиків із різних фракцій, у тому чисті БПП. Незабаром цей текст надішлють Президенту України Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію і Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Півторак
Півторак

[embed]https://youtu.be/wCTn8U8C6wI[/embed]

Нагадаємо, війна на сході України — це військовий конфлікт, розпочатий російськими загонами вторгнення у квітні 2014 р. на території українського Донбасу після захоплення Росією Криму, а також серії проросійських виступів в Україні і проголошення «державного суверенітету» так званою ДНР. Цей конфлікт має характер міжнародного і став продовженням російської збройної агресії проти України. За географічним масштабом є локальним і охоплює частини Донецької і Луганської областей.

Цитуємо ухвалений депутатами документ: «Проведення Російською Федерацією виборів в анексованому Криму, постійні провокації на українській території, диверсії проти громадян у країнах Європи зумовлюють необхідність рішучих кроків для зміцнення безпеки України.

Своїми останніми діями країна-агресор продовжує демонстративно нехтувати територіальною цілісністю України, міжнародними договорами і принципами цивілізованого суспільства. У такій ситуації у нас залишається єдиний вихід – послідовними і рішучими діями зміцнювати свою обороноздатність, складовою якої є безпека України та її громадян від можливих диверсій і терактів…»

Хвилина мовчання
Хвилина мовчання

Відтак депутати висловили вимогу до керівництва держави про розірвання дипломатичних стосунків і введення візового режиму із Росією. Мовляв, будь-які взаємини із країною, що є окупантом території України, є недопустимими. І це прозвучало у квітні 2018 року, коли почався 5-й рік військових дій на сході України.

На засіданні розглянули чимало цікавих питань. Читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео