Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою (фото)

Віталій Сидорук трагічно загинув 30 травня 2024 року. Світла пам'ять

Відкриття меморіальної дошки Сидоруку Віталію відбулося 25 серпня у с. Яблунів. Про це розповіли у пресслужбі Копичинецької міської ради.

Батьки Віталія переїхали в с. Яблунів коли йому виповнився 1 рік. Тут він розпочав навчання у школі, тут він гартував свій патріотичний дух. Після закінчення школи, навчався в університеті за спеціальністю «Інформаційні технології». Повномасштабне вторгнення росії в Україну змінило всі плани Віталія. 29 серпня 2022 року він добровільно вступив до лав Збройних Сил України, - йдеться у повідомленні.

Успішно виконував обов’язки оператора безпілотних літальних апаратів. Про його бойові заслуги свідчать нагороди:

Медаль Президента України - «Захиснику Вітчизни», Відзнаки Міністра оборони України - «Хрест Доблесті», «Залізний Хрест», Медаль «Ветеран Війни».

Попри свій молодий вік, Віталій Сидорук користувався авторитетом серед бойових побратимів, був прикладом для інших, завжди усміхнений, умів підняти бойовий дух та підтримати у скрутну хвилину.

30 травня 2024 р. один ворожий снаряд обірвав його життя назавжди.. Назавжди 23 роки, назавжди в строю..

Жителів області просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Сидоруку Віталію Юрійовичу за посиланням

https://petition.president.gov.ua/petition/231382



Фото зі сторінки Копичинецької міської ради у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео