Тамара Коблик

На Тернопільщині виявили масштабне стихійне звалище (фото)

Загальна площа засмічень становить понад 14 794 м2

У громаді Чортківського району виявили масштабні стихійні сміттєзвалища площею майже 15 тисяч квадратних метрів. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Попри усі попередження щодо небезпеки утворень стихійних сміттєзвалищ, посилення законодавства у сфері управління відходами, численні природоохоронні заходи, спрямовані на підвищення екологічної свідомості громадян, на території громад продовжують з’являтися стихійні сміттєзвалища.

Зокрема, під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради на території сіл: Залісся, Гермаківка, Пилипче, Іване-Пусте виявили 6 місць, де систематично й незаконно складують відходи.

Загальна площа засмічень становить понад 14 794 м2.

Ця ситуація свідчить про неналежний контроль з боку органів місцевого самоврядування в частині земельного та природоохоронного законодавства й, зокрема, щодо управління відходами.

Враховуючи вищезазначене, Інспекція направила вимогу до Іване-Пустенської сільської ради щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідних територіях.

Зазначаємо, що окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища завдають великої шкоди довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей, - кажуть в інспекції. - Нагадуємо, якщо ви виявили стихійне сміттєзвалище – повідомте органи місцевого самоврядування або місцеву держадміністрацію.

Також про розміщення місць несанкціонованих сміттєзвалищ можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82,  або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua.

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео