Тамара Коблик

На Тернопільщині з незаконного обігу вилучили 4,5 тонни тютюну 

Правоохоронці провели 11 обшуків на території Чортківського району Тернопільської області

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного зберігання з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, викрито незаконну діяльність жителів Чортківщини, які вирощували, переробляли, збували тютюнову продукцію.

Правоохоронці провели 11 обшуків на території Чортківського району Тернопільської області за адресами проживання фігурантів, за результатами яких виявлено та вилучено близько 4,5 тонни тютюну, 1030 пачок сигарет без марок акцизного податку, обладнання, за допомогою якого здійснювалася перероблення та виготовлення підакцизної продукції для подальшого збуту, чорнову бухгалтерію, мобільні телефони. 

До суду подано клопотання про арешт вилученого майна, призначено відповідні експертизи, після проведення яких буде вирішено питання щодо підозри особам, причетним  до незаконної діяльності.

Триває слідство, що здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП за оперативного супроводу працівників УСР в Тернопільській області. 

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео