Віра Олександрович

На Тернопільщині додатково отримали понад 354 мільйона гривень

Гривні

На забезпечення соціальних гарантій з Тернопільщини вже  спрямували майже 3,6 млрд грн. І ця сума значно вища за торішні надходження. 

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 9-ти місяців цього року платники податків з Тернопільської області сплатили майже 3,6 млрд грн єдиного внеску, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Сергій Бабій. – Додатково вдалося забезпечити 354,3 млн грн, оскільки до очікуваних надходжень додалися ще 11%. 

Порівняно із відповідним періодом торік приріст надходжень із цього платежу склав 695 млн грн, або грошей надійшло на 24% більше.

- Лише у вересні платники з нашого краю спрямували до бюджету 423,9 млн грн єдиного внеску, - уточнює він. – Це - на 76,1 млн грн більше, ніж у 2020-му.

Варто мати на увазі, що єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану. «Покарання» можуть бути різними. Зокрема, несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Оскільки до цього стажу зараховують лише періоди роботи, за які сплачені страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальна. Із січня до листопада 2021 року йдеться про суму 1 320 грн, за грудень – 1 430 грн, адже тоді зміниться мінімальна зарплата - із 6 000 до 6 500 грн. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео