Віра Олександрович

На Тернопільщині дуже швидко звикають до нових правил

РРО

Понад 4 500 касових апаратів (РРО) уже використовують на Тернопільщині. Тільки у липні 2019-го зареєстрували 29 нових РРО, анулювали натомість лише 2.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На початку серпня цього року суб’єкти господарювання Тернопілля у своїй діяльності використовували 4 тис. 535 реєстраторів розрахункових операцій, - кажуть у податковій. - У липні 2019-го зареєстрували 29 РРО, анульовано реєстрацію 2 РРО. Упродовж липня платники податків подали 377 тис. 197 податкових декларацій (розрахунків), причому 289 462 звіти - в електронному вигляді, тобто 68%.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг), а також операції із приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані подавати до контролюючого органу звітність, пов’язану із застосуванням РРО і розрахункових книжок, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо не передбачили подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку. У податковій зауважили, такими каналами зв’язку подають: – електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднані - суб’єктами господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти); – інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених РРО, – суб’єктами господарювання, які використовують такі РРО, як електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

- Такі вимоги визначили у п. 7 ст. 3 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг», - уточнюють у податковій.

Зауважимо, звітність, пов’язану із використанням книг обліку розрахункових операцій, подають суб’єкти господарювання за формою №ЗВР-1 щодо всіх КОРО, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуться разом із РК.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео